ULTIMA ORĂ. Descinderi la Administrația Cimitirelor și ALPAB, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

19 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ULTIMA ORĂ. Descinderi la Administrația Cimitirelor și ALPAB, într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Zeci de polițiști efectuează percheziții la Administrația Cimitirelor și la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), precum și în alte locații din patru județe, fiind vizate mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 43 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Buzău și Mehedinți.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 — 2014, societăți comerciale controlate de un număr restrâns de persoane și care aveau încheiate contracte cu instituții publice au creat circuite economice și financiare fictive prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală de achiziții fictive în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Reprezentanții acestor societăți au încercat să ascundă proveniența ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme pe care le controlau, în final aceste sume fiind retrase integral în numerar.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere. (V.M.)

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră