Poliția din India: șobolanii au mâncat sute de kilograme de canabis

25 Noi 2022
Poliția din India: șobolanii au mâncat sute de kilograme de canabis

Șobolanii din nordul Indiei au fost acuzați că au mâncat sute de kilograme de canabis confiscat de la traficanții de droguri și depozitat în depozitele poliției, anunță CNN.

„Șobolanii sunt animale mici și nu se sperie de poliție”, a remarcat o instanță din orașul Mathura, Uttar Pradesh, după ce a auzit că poliția locală nu a putut furniza aproape 200 de kilograme de canabis confiscat care ar fi trebuit să fie folosit. ca probă într-un caz recent.

Documentele instanței spun că poliția a fost rugată să furnizeze 386 de kilograme de canabis, dar acuzarea a semnalat instanței că peste 700 de kilograme de marijuana depozitate în diferite stații din Mathura ar putea fi afectate de infestarea șobolanilor.

Și aceasta nu a fost – se presupune – prima dată când șobolanii au lovit. Judecătorul care judecă cazul a citat poliția Mathura că dă vina pe rozătoare pentru distrugerea a peste 500 de kilograme de canabis care fuseseră confiscate în diferite cazuri și depozitate la secția de poliție Shergarh și autostradă a orașului.

Instanța a stabilit apoi liniile directoare pentru ca poliția să scoată la licitație sau să dispună de canabis.

„Există o amenințare pentru șobolani în aproape toate secțiile de poliție. Prin urmare, trebuie făcute aranjamentele necesare pentru a proteja canabisul care a fost confiscat”, se arată în documentul instanței.

Cu toate acestea, relatările cu privire la succesiunea exactă a evenimentelor care au urmat presupusul consum de canabis de către șobolani par puțin neclare.

Vorbind după procesul judiciar, inspectorul poliției orașului Mathura, Martand Prakash Singh, a declarat pentru CNN că canabisul a fost „distrus de ploi și inundații” și nu de șobolani.

„Nu s-a făcut referire la șobolani în (raportul depus la instanță)… poliția a menționat doar că canabisul confiscat a fost distrus în ploi și inundații”, a spus el.

Dacă șobolanii sunt vinovați de acuzații, ar putea acum să ia lucrurile mai ușor. Un studiu din 2016 al Universității din Columbia Britanică a constatat că principalul ingredient psihoactiv din marijuana a făcut leneși șobolanii de laborator.

Cercetătorii au antrenat 29 de șobolani pentru a efectua un experiment, în care rozătoarele au trebuit să aleagă între o sarcină simplă sau mai dificilă pentru a câștiga răsfăț.

De obicei, șobolanii alegeau sarcina mai grea - și mai plină de satisfacții, dar după ce au primit marijuana, aceiași șobolani au ales sarcina mai ușoară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră