Percheziţii, audieri şi dosare pentru membri din conducerea Radioului Public

17 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Percheziţii, audieri şi dosare pentru membri din conducerea Radioului Public

Este vorba despre Demeter Andras Istvan, Mirela-Ioana Fugaru, Mihai Voicu, Stejărel-Nicolae Olaru și Doina Moșneag, precum și față de alte șas persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administrație al instituției publice, acuzaţi de abuz în serviciu și conflict de interese.

Conform unui comunicat al Parchetului,  în perioada iulie 2011 — ianuarie 2014 aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședințelor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceștia au obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurori au făcut, joi, percheziții la Societatea Română de Radiodifuziune şila un punct de lucru al unei firme de turism, dosarul vizând acordarea unor contracte de achiziție. În urma percheziţiilor, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pentru audieri la sediu IGPR.

"În cauză se efectuează cercetări față de mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administrație al acestei instituții, sub aspectul săvârșirii unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese. În fapt, s-a reținut că aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obținând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societății Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", a precizat Parchetul Judecătoriei Sector 1 într-un comunicat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră