Pachet de sprijin social şi economic promis de coaliţia de guvernare. Care ar fi cele mai importante măsuri

12 Apr 2022 | scris de A.V.
 Pachet de sprijin social şi economic promis de coaliţia de guvernare. Care ar fi cele mai importante măsuri

Pachetul de sprijin social şi economic promis de coaliţia de guvernare urmează să fie prezentat la începutul săptămânii viitoare. Încă sunt discuţii, iar măsurile destinate populaţiei şi firmelor afectate de criza scumpirilor din ultima perioadă nu sunt deocamdată finalizate. În alte state europene, cum ar fi Germania, Austria, Spania, autoritățile au convenit deja pachete de măsuri pentru protejarea populației.

Au apărut însă unele indicii privind forma în care se va concretiza acest pachet legislativ de la noi, relatează Radio România Actualități. 

Potrivit unor surse politice, citate de RRA, una dintre măsurile discutate vizează posibilitatea amânării ratelor la credite, aşa cum s-a întâmplat şi în timpul pandemiei de COVID-19.

Un procent de 12% dintre românii care au avut împrumuturi au apelat la această măsură în pandemie, potrivit datelor oferite de bănci.

Totodată, Guvernul pregăteşte şi o schemă de ajutor pentru transportatori. Aceştia ar urma să deconteze 0,50 de lei per litru de carburant, iar aproximativ 4.000 de firme ar putea beneficia de acest ajutor.

Valoarea tichetelor de masă a rămas să crească la 30 de lei, potrivit aceloraşi surse.

Persoanele cu venituri reduse ar putea primi vouchere în valoare de 50 de euro la fiecare două luni.

Iar elevii care provin din familii cu venituri modeste vor primi lunar vouchere în valoare de 30 de euro, cu excepţia lunilor de vacanţă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră