Noul ambasador al SUA s-a întâlnit cu Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

25 Sep 2015
Noul ambasador al SUA s-a întâlnit cu Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întâlnit joi cu Liviua Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează Ambasada, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul şi-a reafirmat cu această ocazie sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept, precum şi pentru puternicele şi independentele instituţii româneşti de aplicare a legii şi organisme judiciare, se mai arată în postarea ambasadei.

La rândul său, Livia Stanciu a evidențiat importanța respectării independenței Justiției și a reputației profesionale a magistraților, a rolului pe care Justiția îl ocupă în statul de drept, informează un comunicat al ÎCCJ remis vineri Agerpres.

În cadrul discuțiilor, președintele ÎCCJ a evidențiat buna colaborare dintre instituțiile plasate la vârful sistemului judiciar, punând un puternic accent pe necesitatea continuării reformelor legislative din România, în special, cele vizând implementarea noilor coduri, precum și continuarea luptei împotriva flagelului corupției, precizează sursa citată.

Din partea Ambasadei SUA a mai participat Debra Hevia, consilier pentru afaceri politice. (M.C)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră