Muzeul Cotroceni lansează o expoziție online dedicată Reginei Maria

16 Apr 2020 | scris de A.A.
Muzeul Cotroceni lansează o expoziție online dedicată Reginei Maria

Muzeul Naţional Cotroceni marchează Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Arheologice (18 aprilie) prin lansarea în mediul online a expoziţiei ''O lume la răscruce sau libertatea ca responsabilitate. Regina Maria a României pe frontul Marelui Război''.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Cotroceni, transmis joi Agerpres, evenimentul este gândit ca o poveste în 30 de fotografii de patrimoniu, cu scopul de a prezenta publicului modul în care Regina Maria a României a ales să-şi sprijine poporul în anii grei ai Marelui Război, înţelegând că libertatea şi idealurile naţionale nu pot fi câştigate decât printr-o atitudine responsabilă şi de sprijinire cu toate forţele a efortului întregii naţiuni.

"Acum mai mult ca niciodată, tema propusă în 2020 de Consiliul Internaţional pentru Monumente şi Situri Arheologice - ICOMOS pentru a marca această zi, 'Valori comune, patrimoniu comun, responsabilitate împărtăşită', reprezintă o expresie a unităţii globale în faţa crizei sanitare mondiale. (...) Cultura uneşte, iar libertatea de a acţiona cu responsabilitate este un (...) model de urmat, peste generaţii. Prezentarea acestei expoziţii ne responsabilizează, într-un efort comun de sprijin la nivel internaţional", a declarat directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, Liviu Jicman, citat în comunicat.

Expoziţia poate fi vizionată pe pagina web a Muzeului Naţional Cotroceni http://www.muzeulcotroceni.ro/viziteaza/shared.html în perioada 16 aprilie - 15 mai, pe pagina de Facebook a muzeului, dar şi într-o selecţie pe www.icomos.org/en/home-wh.

Ziua Internaţională a Monumentelor şi a Siturilor reprezintă o oportunitate de a atrage atenţia asupra diversităţii patrimoniului universal, a relevanţei acestuia, dar şi asupra vulnerabilităţii sale, se arată în comunicat.

ICOMOS reuneşte peste 9.500 membri, din 151 ţări, conform datelor înregistrate pe site-ul propriu, precizează Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră