Ministrul Muncii: Indemnizaţiile pentru creşterea copilului, plafonate la 8000 de lei

09 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii: Indemnizaţiile pentru creşterea copilului, plafonate la 8000 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declaraţi marţi că suma corectă, cea mai potrivită pentru plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului este de 8000 de lei, dar a precizat că la nivelul ministerului se analizează încă un plafon cuprins între 5.000 și 10.000 de lei.

Lia Olguţa Vasilescu a dat de înţeles că decizia de plafonare vine în urma unor anchete sociale care au scos la iveală o adevărată industrie prin care statul este păcălit.  În prezent, există aproximativ 600 de persoane care au în plată sume de peste 40.000 de lei ca indemnizație de creștere a copilului.

"Am spus că se transformă, deja, într-o industrie, pentru că față de anul trecut, unde până la jumătatea anului am plătit o sumă, aceeași sumă de bani am plătit-o acum în primele trei luni. Mai mult, observăm prin anchetele sociale pe care le facem prin AJPIS-uri că sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil, de exemplu, sau chiar tătici, pentru că se intră și în concediu de paternitate, dar, pentru faptul că scriu pe niște bloguri, primesc sume de bani fictive, din punctul nostru de vedere. Și oricum, le primesc pentru un an de zile, plătesc la aceste sume un impozit mai mic față de ceea ce iau de la statul român timp de doi ani de zile după. Noi am făcut tot felul de anchete sociale și am descoperit tot felul de cazuri. (...) Nu putem să lăsăm să se mai întâmple toate aceste lucruri. Este vorba de aproximativ 600 de persoane care au acum în plată sume peste 40.000 de lei și mi se pare că este deja prea mult și că este de fapt o înșelătorie față de statul român. Sigur că nu putem să acceptăm", a arătat ministrul Muncii, conform agerpres.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră