Ministerul Educaţiei ia în calcul Bacalaureatul diferenţiat

11 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministerul Educaţiei ia în calcul Bacalaureatul diferenţiat

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, ia în calcul introducerea examenului de Bacalaureat diferenţiat, în funcţie de specializările urmate de elevii de liceu, astfel încât aceştia să fie testaţi pentru competenţe şi nu la discipline sau conţinuturi.

”Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învăţământ românesc într-o stare de normalitate. Să avem flexibilitatea necesară şi cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la şcoală, să avem manuale care evident să aibă la bază programe şcolare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competenţe, şi nu de la anumite disipline sau conţinuturi pe care le cunosc unii sau aţii care lucrează în Învăţământ”, a declarat ministrul Educaţiei la Arad, conform news.ro.

El a respins însă ideea reintroducerii examenului de admitere în liceu, susţinând că în momentul de faţă, evaluarea naţională "corespunde şi se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învăţământ". 

De asemenea, Pavel Năstase spus că ia în calcul redeschiderea unor şcoli din mediul rural din cauza aglomerării şcolilor centrale, precum şi a accidentelor la care sunt expuşi elevii prin naveta zilnică.

„Sunt semnale din teritoriu, foarte multe cadre didactice care se plâng că fac naveta dintr-o parte în alta, fac naveta elevii, dar un lucru foarte grav care se întâmplă aproape în fiecare săptămână, sunt acele accidente care se întâmplă cu microbuzele şcolare, copiii pleacă de acasă la ora şapte dimineaţa, fac naveta (...) Am aglomerat foarte mult şcolile centrale, în general este o navetă din mediul rural în mediul urban, dar şi în mediul urban din periferie spre centrul oraşului, toată lumea vrea să înveţe la şcolile din centru. A fost o abordare care, după părerea mea, trebuie reanalizată. Trebuie văzut ca nu cumva să greşim, ca din motive pur din eficenţă economică să afectăm viaţă şi sănătatea oamenilor. Ceea ce mă îngrijorează foarte mult sunt accidentele cu microbuzele şcolare, sunt aproape săptămânal sau chiar aproape că nu este zi să nu apară aceste mici accidente", a declarat ministrul Educaţiei, conform mediafax.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră