Liviu Dragnea, anunţ despre „Dosarul Referendumului“: „Astăzi am început o acţiune de redeschidere...“

02 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Liviu Dragnea, anunţ despre „Dosarul Referendumului“: „Astăzi am început o acţiune de redeschidere...“

Președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit în conferința de presă de după Consiliul Executiv al PSD despre dosarele penale în care este parte. Acesta a afirmat că în privința condamnării din "Dosarul Refendumului" a depus o contestația la Tribunalul București pentru că la 10 luni distanță de la decizie încă nu a primit hotărâre de condamnare, deși legea prevede că motivarea trebuie să vină în 30 de zile. De asemenea, a afirmat că a depus o plângere penală împotriva procurorului Lucian Papici care a instrumentat dosarul.

"Astăzi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului. V-am spus în urmă cu câteva zile că vom ajunge să vorbim despre adevăraţii penali din România. Am depus o plângere penală împotriva procurorului Lucian Papici.

A doua acţiune este contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti, pentru că avocaţii îmi spun că eu nu am Hotărârea de condamnare. Eu după aproape 10 luni de zile nu am această motivare, ceea ce înseamnă că nu o voi mai avea niciodată pentru motivarea trebuie dată în maxim 30 zile de la pronunţare şi trebuie semnată de toţi membri completului de judecată. Doamna fostă preşedinte de la ÎCCJ s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. La acest moment nu mai poate semna aceea condamnare", a afirmat Liviu Dragnea.

Despre dosarul în care în acest moment se află în proces la Înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Dragnea a afirmat că după ce s-a consulat cu avocații săi a aflat că nu se va opri odată cu ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal, deoarece este acuzat atât de instigare la abuz în serviciu cât și de fals intelectual, iar procesul va continua pe infracțiunea de fals intelectual.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră