LIVE. Protest în Capitală. Mii de oameni, în stradă

20 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
LIVE. Protest în Capitală. Mii de oameni, în stradă Galerie foto (4)
UPDATE
Zecile de mii de oameni adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au aprins lanternele telefoanelor şi au intonat imnul. Înainte şi după acest moment au scandat împotriva Guvernului şi a Parlamentului. La puţin timp după ora 21.00, organizatorii au anunţat că manifestaţia s-a încheiat iar protestatarii au început să plece. Potrivit unor estimări ale participanților și ale posturilor de televiziune, la protestul din București ar fi participat circa 60.000 de persoane.
Pe unul dintre blocurile din faţa Palatului Parlamentului a fost scris cu lumină laser "Ne-am săturat cât aţi furat" şi "PSD - Ciuma roşie", scrie news.ro.
 
UPDATE
Coloana de manifestanţi cu jandarmii in frunte a pornit pe traseul Piaţa Unirii -  Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului, scandând "Jos Dragnea", 'Justiţie nu corupţie", "Jos mafia", "PSD ciuma rosie".
Pe tot traseul, manifestanţii au fost încadraţi de jandarmi, care au blocat anumite artere care se intersectau cu traseul protestatarilor.

UPDATE

Protestatarii din Piaţa Universităţii au pătruns, în jurul orei 18,30, pe carosabil, blocând circulaţia în zonă după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei, relatează agerpres.ro.

În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje, printre care următoarele: "Toţi pentru justiţie", "Din dragoste pentru România", "#Rezist", "Hoţia şi prostia conduc România" şi "Braşov via Madagascar".

UPDATE

Protestul anticorupţie de la Universitate a început, sâmbătă după-amiază, aproximativ 3.000 de persoane scandând "PSD - Ciuma Roşie", scrie news.ro. Oamenii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei, a Codurilor penale, precum şi faţă de introducerea Declaraţiei 600.

La 19: 30 manifestanţii vor pleca în marş la ora 19:30 către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională şi Consiliul Naţional al Audiovizualului. La ora 21:00, la Palatul Parlamentului, cei prezenţi ar urma să facă un live pe Facebook, de pe telefon, cu lanterna aprinsă, în timp este intonat Imnul de Stat al României.

LIVE DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII. Sursa: Corupția ucide

 

UPDATE

”Cetăţenii ar trebui să iasă din stupoarea în care i-a aruncat clasa politică, să înţeleagă că ceea ce se întâmplă acum nu este un vis urât, un coşmar şi să se mobilizeze. Căci protestul programat să aibă loc astăzi, începând cu ora 18 în Piaţa Universităţii din Capitală nu este doar despre Dragnea, despre legile Justiţiei ci despre normalitate, despre igiena noastră şi nu în ultimul rând despre noi, oamenii care am ajuns cu laţul la gât”, a transmis sâmbătă, actorul Marius Manole, la Rezistenţa TV, cu câteva ore înainte de mega protestul pro-Justiţie programat să aibă loc în Capitală.

„Eu cred că noi suntem un popor de oameni, mă rog, noi ăştia care mai suntem normali la cap, un popor de oameni foarte echilibraţi într-un fel, şi în alt fel foarte curaţi. Şi noi încă ne mirăm în continuare că cineva poate să meargă cu o nesmiţire atât de mare, să vină în continuare chiar dacă primeşte atâtea semnale din societate că nu e în regulă, că nu e bine, că „oameni buni, treziţi-vă”, merg în continuare. Şi noi suntem uimiţi că ni se întâmplă asta. Şi de asta noi nu ne scuturăm, stop, gata, se întâmplă, hai, pe ei. Noi stăm aşa că nu o să se mai intervină şi mâine. Ba da, şi azi. Au! Şi încă una, şi încă una şi stai aşa în faţa televizorului şi zici, nu, nu, e un vis urât, e un coşmar, nu! Oameni buni, nu e un coşmar, e chiar realitatea crudă şi cred că e momentul azi să reacţionăm. Nu ştiu dacă e ultima mutare, dar e printre ultimele şanse pe care le avem.

(...) Astăzi să ne facem treaba, pe unde avem de făcut treburile, eu merg la teatru şi între 6 şi 9 o să fiu în Piaţă. Vreau să înţeleagă toată lumea, să înţeleagă că nu e vorba numai despre PSD, despre Dragnea, legile Justiţiei, e vorba despre toată clasa politică, de toţi reprezentanţii noştri pe care i-am trimis să facă treabă acolo”, a declarat Manole.

Niciodată n-a fost atât de rău (...) Acum avem laţul la gât! Cred cu tărie că azi e pentru normalitate, pentru igiena noastră, să fim acolo să le arătăm că îi vedem, că ne pasă şi ţara asta e în mâinile noastre. Nu are cum un Dragnea, un Ponta un ăla să...”, a declarat Manole.

LIVE DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII. Sursa: ȘTIRILE TVR

 

Mii de oameni din toată ţara sosesc la un protest de amploare faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, sâmbătă seară, în Bucureşti, urmând să se adune în Piaţa Universităţii, apoi să plece în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a României (CCR) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Protestatari vin în Bucureşti din oraşe precum Cluj-Napoca, Bacău, Piteşti, Deva, Bistriţa, Satu Mare, Galaţi şi Timişoara, cu trenul sau cu microbuze, iar cei cu maşini persoanele se vor întâlni pe traseu şi vor merge în coloană spre Capitală, scrie news.ro.

 

De asemenea, manifestaţii asemănătoare sunt anunţate în acelaşi timp cu protestul din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, precum şi în în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh.

Protestul, organizat sub sloganul "Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, va începe în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii.

Manifestația din București a intrat și în atenția presei străine, cotidianul britanic The Guardian scriind despre faptul că România se pregăteşte pentru proteste uriaşe. Britanicii scru că protestatarii acuză modificările la Legile Justiţiei, care, în opinia lor, îi vor scăpa de pedepse asppre pe marii corupţi.

The Guardian scrie că îndemnul la protest s-a răspândit pe reţelele de socializare, iar manifestanţii se vor aduna în Piaţa Victoriei, unde este sediul Guvernului, într-un moment de escaladare a uneia dintre cele mai semnificative crize politice de la căderea comunismului în România.

CREDIT FOTO: Corupția ucide

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră