Legea vaccinării, adoptată în Senat. Acad. Leon Dănăilă: Aș lua măsuri împotriva medicilor care contestă această vaccinare

23 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Legea vaccinării, adoptată în Senat. Acad. Leon Dănăilă: Aș lua măsuri împotriva medicilor care contestă această vaccinare

Cu 99 de voturi pentru și o abținere, plenul Senatului (prima Cameră sesizată) a adoptat, luni, proiectul legii vaccinării.

În intervenția sa, acad. Leon Dănăilă, liberal, decanul de vârstă al senatorilor, a subliniat că:  ”Vaccinarea a fost introdusă pentru prima dată în 1896 împotriva variolei. Variola a secerat la vremea respectivă peste 30 de milioane de suflete. În 1977, în urma introducerii acestui vaccin, variola a fost eradicată de pe întreg globul pământesc. În anul 1971 a fost introdusă vaccinarea împotriva rujeolei. În anul 2000, în America s-a declarat rujeola eradicată. Astfel încât, cu aceste două exemple, cred că e suficient să vă demonstrez importanța acestui vaccin care, spre surprinderea mea, unii medici am văzut că îl contestă. Eu, dacă aș fi mai mare, aș lua măsuri împotriva acestor medici care contestă această vaccinare, care a adus omenirii cele mai mari beneficii".

Obiectul legii îl reprezintă vaccinarea cu scopul prevenirii și limitării răspândirii bolilor transmisibile. 

Potrivit proiectului de lege, există obligația de a imuniza copiii cu vaccinurile înscrise în calendarul național de vaccinare, inclusiv cu cele recomandate în situații epidemiologice speciale, administrate populației în ansamblu sau unor grupuri de populație.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră