La școală, prin rotație: o treime dintre elevi, la cursuri, ceilalți, online

21 Iul 2020 | scris de A.V.
La școală, prin rotație: o treime dintre elevi, la cursuri, ceilalți, online

Este cel mai probabil scenariu pentru redeschiderea școlilor în septembrie. Dar, în timp ce Guvernul încă se gândeşte la variante, elevii cer soluţii concrete pentru revenirea tuturor copiilor la şcoală. Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii arată că închiderea școlilor, în contextul pandemiei, a avut consecințe negative asupra progresului educațional al elevilor.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în direct la Digi24 că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor. Aceasta a precizat că decizia finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății. Anisie susține că revenirea la școală, în sălile de clasă, trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie spune că în perioada următoare vor exista discuții cu Minsterul Sănătății care a transmis deja un ghid pentru întoarcerea copiilor în clase, însă sunt definitivate măsurile. Aceasta a precizat că decizia privind modul în care se vor ține cursurile din septembrie trebuie luată cât mai repede.

Ministrul Educaţiei spune că în cazul revenirii elevilor la clasă, distanţarea se va face la doi metri sau un metru, în funcţie de recomandări.

Un studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii arată şi impactul pe care școala online şi pandemia l-au avut asupra elevilor.

Plictiseala este principala stare resimțită negativ de copii, urmată de obsoseală, tristețe și furie. Copiii mici din ciclul primar sunt cei care au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării.

Jumătate dintre copii au folosit telefonul părinților pentru școala online, aproape 30 la sută au avut materii neacoperite, iar 7 din 10 au petrecut între 3 şi 4 ore online pe zi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră