Ambasadorul Elveției e foarte trist că părăsește România: Cea mai bună echipă pe care am avut-o a fost staff-ul român

13 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ambasadorul Elveției e foarte trist că părăsește România: Cea mai bună echipă pe care am avut-o a fost staff-ul român

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Jean-Hubert Lebet, a declarat, în timpul ceremoniei în care i s-a decernat titlul de Cetățean de Onoare al orașului, că este trist întrucât peste câteva săptămâni mandatul său în țara noastră se va încheia.

 "Aveți în fața dumneavoastră un ambasador trist, sunt foarte trist pentru că în câteva săptămâni voi părăsi România, dar datorită acestei ceremonii și a acestui titlu de cetățean de onoare mă simt mult mai liniștit și fericit. Accept această onoare nu pentru mine personal ci în numele cetățenilor elvețieni care locuiesc aici. Aș dori să le mulțumesc, de asemenea, autorităților locale pentru modul în care au înțeles să primească la Sighișoara cetățenii elvețieni. Datorită vouă, populația și autoritățile din Sighișoara, toți acești oameni care au venit aici pe bază de voluntariat au plecat de aici îndrăgostiți de Sighișoara, îndrăgostiți de România. Ei pot vedea realitățile acestei țări, dar în loc să insiste asupra problemelor, acestea există și în Elveția, cei ca el au încercat să scoată în evidență părțile frumoase ale României. Poate că locuind, trăind aici în fiecare zi uneori vă scapă aspectele frumoase. Aveți o țară frumoasă, aveți oameni minunați, aveți o capacitate incredibilă în domeniul culturii, aveți toleranță, aveți pace și securitate, aveți vinuri bune și mâncare bună, peisaje minunate ", a spus ambasadorul.

El a mai arătat că lucrează în serviciul diplomatic elvețian de mai bine de 32 de ani, însă cea mai bună echipă pe care a avut-o a fost staff-ul român de la Ambasada de la București.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră