Haos pe Aeroportul Otopeni: Mai multe curse au fost anulate după ce piloții nu au mai venit la muncă!

08 Iul 2024
Haos pe Aeroportul Otopeni: Mai multe curse au fost anulate după ce piloții nu au mai venit la muncă!

Este un adevărat haos pe aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni, unde mai multe curse TAROM au fost anulate după ce mai mulți piloți nu s-au mai prezentat la muncă subit, invocând probleme de sănătate.

Pasagerii care urmau să decoleze cu aeronavele TAROM au fost nevoiți să aștepte cu orele, în toiul nopții, în sălile de așteptare ale aeroportului.

În seara trecută, au fost anulate trei curse operate de TAROM, din următoarele motive: 

- Cursa ROT101/2 OTP-CAI-OTP, avion Boeing 737 YR-BGL, pax114/63 – copilot inapt 24 h 

- Cursa ROT167/8 OTP-BEY-OTP, avion YR-BGF, pax 114/60- copilot inapt 24 h

- Comandantul cursei ROT187/8 OTP-AMM - inapt 24 h

- Comandantul cursei ROT101 OTP-CAI - inapt 24h

Se pare că în cursul acestei zile și alți piloți vor proceda la fel. 

Conform pilotului-comandant Cezar Osiceanu, cauzele care au dus la producerea acestei situații sunt următoarele:

1. Nu există piloți de rezervă.
- detașamentul Boeing are cu mai puțin 20 de piloți decât numărul minim necesar, 
- detașamentul ATR are cu mai puțin 22,
- detașamentul Airbus, la fel.

2. Majoritatea piloților din TAROM au deja ofertele de angajare imediată la companiile concurente.

3. Consiliul de Administrație și conducerea executivă a companiei și-au bătut joc efectiv de solicitările piloților.

4. Deși au dus greul menținerii companiei pe linia de plutire, piloții au venituri echivalente cu cele din anul 2007, deși suntem în 2024.

5. Piloții au fost și sunt forțați în continuare să încalce Codul Muncii, care obligă la doar cinci zile consecutive de zbor și două libere. Piloții zboară șase și chiar șapte zile consecutive, în mod total ilegal, în fișele lor de pontaj fiind consemnate doar cinci zile de zbor, iar cele suplimentare nu sunt plătite conform legii.

6. Condițiile de muncă și hrană sunt mizerabile.

Conform aceleiași surse, pilotul-comandant Cezar Osiceanu, incidentele produse în programarea zborurilor vor provoca o acțiune în cascadă, care va conduce la anularea și mai multor zboruri.

Mesajul transmis de TAROM

”TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări.

Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile.

Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, transmite Tarom.

”Acum nu există avioane libere, ”la concurență”, dacă Taromul anulează cursele. Politicul a creat acest haos, cu “specialiștii” aduși în Tarom, politicil să o rezolve! Dacă are cu cine! Dacă nu, să zboare ei! Că tot spunea Seidler să ia pensiile piloților, că sunt nemeritate și nesimțite!”, mai comentează pilotul Cezar Osiceanu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră