Povestea lui Florin Onuţ, tânărul paralizat în urma unui accident de pe DN 1

11 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Povestea lui Florin Onuţ, tânărul paralizat în urma unui accident de pe DN 1

Sâmbătă împlineşte 26 de ani. În locul unei petreceri, stă nemişcat într-un pat al unui salon de la Spitalul Agrippa Ionescu din Capitală.

13 ianuarie 2015. În urma unui accident petrecut pe DN 1, Florin Onuţ ajunge la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală cu politraumatism TCC grav, GCS = 4. Este internat la Terapie Intensivă, după care, la 29 februarie anul trecut, este mutat la Spitalul Agrippa Ionescu din Bucureşti, având în continuare starea generală gravă, fiind staţionar neurologic. Diagnosticul de transfer a fost: stare vegetativă persistentă, traumatism cranio-cerebral grav (GCS = 4 – O1M2V1).

A trecut mai bine de un an de la nefericitul eveniment rutier, iar starea de sănătate a lui Florin nu a avut parte de îmbunătăţiri majore. Este în continuare în comă, dar a făcut unele progrese. Câteva funcţii vitale se fac simţite, iar atunci când mama sa îi este în apropiere şi îi vorbeşte, răspunde prin mişcarea ploapelor sau strângerea pumnului. Se poate spune că acum e mai bine, după ce în primele luni de după accident, cei dragi lui au fost aproape de a-l pierde din cauza imunităţii scăzute. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al celor care l-au susţinut, el trăieşte în continuare şi nu se predă.

“Florin şi mama lui au în continuare nevoie de implicarea noastră şi de ajutorul nostru. Durerea şi suferinţa prin care trec sunt greu de exprimat în cuvinte. Mama lui Florin este alături de el zi de zi, de dimineaţa până seara târziu. Atunci când se înnoptează, mama lui merge la garsonieră să doarmă, pentru că nu poate sta alături de Florin peste noapte în acest spital. O bună perioadă de timp a dormit pe holul spitalului, pentru că sufletul ei era acolo, lângă el şi ea nu mai conta. Trăia pentru el şi trăieşte în continuare doar cu speranţa că el va fi bine. Din păcate, bănuţii strânşi la începutul campaniei, când am depus eforturi de a-l transfera pe Florin la un spital de afară, se împuţinează pe zi ce trece, deşi orice bănuţ e cântărit bine de dumneaei. Apelăm pe această cale la bunăvoinţa tuturor celor care citesc aceste rânduri. Haideţi să îi ajutăm cu puţin din puţinul nostru. Haideţi să fim în continuare alături de ei, să îi mai dăm mamei lui câte un telefon, să îl vizităm pe Florin la spitalul Agrippa, să ne gândim la ei, să spunem o rugăciune seara pentru ei şi să transmitem gândurile noastre bune către ei”, anunţă site www.florinionut.com.


Cei care doresc să-l ajute pe Florin Onut să supravieţuiască, o pot face spunând o rugăciune sau donând o sumă de bani care să ajute la vindecarea tânărului ce mâine împlineşte 26 de ani.


Oltea Onut (mama)
CONT: RO78RNCB0286124787430001
COD SWIFT: RNCB RO BU
BANCA Comercială Română S.A., Sucursala Tunari
Adresa băncii: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 5, Sector 3, Bucureşti, cod poştal 030016
Adresa Oltea Onut: Mun Fălticeni, Jud Suceava Str Leonida DImitrie Bl 28, Sc A, Et 1, Ap 26
Donaţiile se pot face în orice valută.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră