Euroinsol și Remus Borza, salvatorii Hidroelectrica, preiau în administrare Prospecțiuni SA, compania lui Ovidiu Tender

06 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
Euroinsol și Remus Borza, salvatorii Hidroelectrica, preiau în administrare Prospecțiuni SA, compania lui Ovidiu Tender

Prin Incheierea pronuntata in data de 05.04.2016, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Prospectiuni S.A. si a deschis procedura insolventei in vederea reorganizarii companiei. Prin aceeasi hotarare, Euro Insol a fost numit administrator judiciar.Totodata, instanta a stabilit urmatoarele termene de procedura: 17.05.2016 termenul pentru inregistrarea creantelor, 24.05.2016 termenul pentru intocmirea tabelului preliminar al creantelor, 07.06.2016 termenul pentru intocmirea tabelului definitiv si 26.05.2016 sedinta adunarii creditorilor, se arată într-un comunicat al Euro Insol primit la redacție.

Prospectiuni S.A este o companie romaneasca, cu capital privat avand printre actionari Tender S.A. si SIF Muntenia. Compania a fost infiintata in anul 1950, avand in obiectul de activitate furnizarea de servicii de achizitie a datelor geologice si geofizice pentru industria de petrol si gaze, atat in Romania, cat si in strainatate. In prezent, societatea are peste 750 de salariati.

De la infiintarea sa, societatea a efectuat lucrari 2D de achizitie a datelor geofizice pe o intindere de peste 450.000 km si lucrari 3D pe o suprafata de aproximativ 10.000 km².

Experienta companiei Prospectiuni SA este extinsa si la nivel international, inca din anii '70 in tari precum Irak, Libia, Iran, Tadjikistan, Bulgaria, Portugalia, Albania, Maroc, Georgia, Senegal, etc.

In plus, Prospectiuni SA a contribuit in Romania la dezvoltarea economica, securitatea energetica si la o mai buna cunoastere a structurii geologice a subsolului tarii, prin achizitia de date geofizice 2D si 3D, procesare si interpretare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră