Alina Bica, Şerban Popa şi Horia Simu au fost trimişi în judecată

25 Sep 2015
Alina Bica, Şerban Popa şi Horia Simu au fost trimişi în judecată
Procurorii DNA i-au trimis vineri în judecată, în stare de arest preventiv, pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pe fostul şef al ANAF, Şerban Pop, şi pe omul de afaceri Horia Simu. Alina Bica este acuzată de luare de mită şi participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu, iar Şerban Pop şi Horia Simu, de dare de mită.

Conform rechizitoriului citat de un comunicat al DNA, în cursul anului trecut,  Șerban Pop  a primit de la Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru a soluţiona favorabil un dosar penal care-l privea pe omul de afaceri.

La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de şef al DIICOT, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la Şerban Pop.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranșe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, fostului şef al ANAF, pentru ca acesta să o remită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

În schimbul banilor primiți, Alina Bica este acuzată că a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său pentru clasarea dosarului în care se Horia Simu era urmărit penal, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

În acest dosar, procurorii au pus sechestru pe bunurile imbile şi conturile deţinute de Alina Bica şi Şerban Pop. Dosarul va fi judecat de  Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră