Sindicaliştii spun că nu sunt prevăzute plăţi compensatorii, deoarece, în luna aprilie, contractul colectiv de muncă, ce cuprindea şi aceste drepturi, a fost denunţat unilateral de conducerea companiei.
În plus, în bugetul pentru anul în curs nu sunt prevăzuţi bani, iar concedierile au fost decise după intrarea în insolvenţă.
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de strămutare de la Tribunalul Hunedoara a cauzei ce face obiectul dosarului insolvenței CEH, decizia fiind definitivă.
Procesul prin care se cere reintrarea în insolvență a CEH se va judeca pe 23 iunie la Tribunalul Hunedoara, după ce la primul termen, în 9 iunie, o societate comercială a cerut strămutarea cauzei, iar o altă firmă a solicitat recuzarea judecătorului.
CEH a mai fost în procedură de insolvență în perioada ianuarie — mai 2016, după care sentința Tribunalului Hunedoara a fost desființată de CA Alba Iulia și dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.
Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvență a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenței urmând să fie reanalizată.
În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.
CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanțelor Publice.