Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ, spun surse judiciare.
In plus, anchetatorii au descoperit în frigiderul de uz casnic al medicului din cabinetul său de la Spitalul Marie Curie oase şi ţesuturi umane, cel mai probabil recoltate de la copii. Acestea erau fișate și arătau că unele erau vechi de patru ani. Bucăţile de ţesut erau ţinute în condiţii improprii, langa alimente, mai spun anchetatorii. De asemenea, au mai fost găsite plăci metalice folosite pentru a fixa bucăţi de oase rupte care erau ţinute în pungi folosite în comerţ.
Şi tot la percheziţii au fost ridicate şi importante sume de bani. La verificarile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiți, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuința acestuia aproape de trei mii de euro.
La percheziții au fost gasite si aproape 40 de plicuri goale.
Chirurgul este acuzat că în ultimele două luni în care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai puțin de 17 ori mită pentru operații pe care le-ar fi condiționat de primirea acelor sume. Primirea banilor a fost înregistrată video și audio de către anchetatori.
Ancheta, extinsa si asupra dosarelor medicale ale tuturor pacienţilor medicului Gheorghe Burnei
Ancheta s-a extins si asupra dosarelor medicale ale tuturor pacienţilor medicului Gheorghe Burnei care au decedat în ultimii zece ani. Procurorii spun ca în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au făcut sâmbătă percheziţii la Spitalul „Marie Curie” şi la locuinţa lui Gheorghe Burnei. La spital, anchetatorii au găsit plicuri cu bani in cărţi din bibliotecă, au mai declarat, pentru News.ro, sursele citate.Gheorghe Burnei ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, potrivit aceloraşi surse.
Denunţul împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.Doi colegi de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, din echipa lui Gheorghe Burnei, au fost audiaţi sâmbătă, în calitate de martori.
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate de acelaşi procuror. Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Al doilea dosar al lui Burnei vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, au precizat sursele citate.
În 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.
Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrica a UMF „Carol Davila” din Bucureşti şi şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului „Maria Sklodowska Curie”.
El a realizat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială şi 22 de intervenţii chirurgicale în premieră naţională, potrivit prezentării sale de pe site-ul reţelei de clinici „Regina Maria”.