De la 1 februarie încep să se distribuie cardurile de energie acordate de Guvern

24 Ian 2023 | scris de A.V.
De la 1 februarie încep să se distribuie cardurile de energie acordate de Guvern

Poșta Română va începe să distribuie, de la 1 februarie, cardurile de energie acordate de Guvern persoanelor cu venituri reduse pentru plata facturilor la electricitate și la încălzirea locuințelor. Dacă pentru cei care locuiesc la casă condițiile de utilizare a acestui ajutor sunt mai simple, întrucât poştașii vor putea încasa plata pentru facturile la energie, în cazul celor de la bloc, procedura este anevoioasă.

Pentru cei care locuiesc la bloc, lucrurile se complică. De fapt, se complică pentru administratorul asociației de locatari, pentru că el, în cazul facturii la termie centralizată, plătește în relația cu furnizorul, o singură factură pentru întreg blocul, nu pentru fiecare apartament.

Așa că, în acest caz, asociația primește de la poştă un document în plus pentru fiecare apartament unde există beneficiari ai ajutorului de 1.400 de lei – un certificat de validare. În baza acestor certificate, se întocmește apoi factura generală, care va fi dusă la poștă.

Din cauza acestor complicații, reprezentanții asociațiilor de proprietari solicită Guvernului să simplifice modalitatea de acordare a ajutorului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră