Cele două mari mistere ale poporului român

02 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Cele două mari mistere ale poporului român

Românii sunt devoratori de senzaţional. Nu se poate întâmpla nimic printre noi fără ca problema să fie dezbătută, analizată şi întoarsă pe toate părţile. De când cu Facebook-ul, prostul satului a devenit purtător de cuvânt. Iar studiourile de televiziune găzduiesc dezbateri mai tari şi decât la Radio Şanţ.

Informaţia momentului este că un elicopter SMURD de la Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova. Deja s-a creat o isterie, iar paranoia este atât de mare încât să nu va mire dacă o să se vorbească despre combustibil diluat sau de un complot al ruşilor, care nu vor ca românii să-i vindece pe fraţii noştri de peste Prut.

După fiecare nenorocire se naşte câte un mister. Dar totul se leagă. Unde s-a produs accidentul de astăzi? În Republica Moldova, de acolo de unde vine femeia cu care trăia Dan Condrea înainte de moarte. Poate că în aparatul de zbor era chiar patronul de la HexiPharma, în drum spre Panama, nu?

În 2007, avocata Elodia Ghinescu dispărea în condiţii misterioase. S-au făcut sute de emisiuni pe acest subiect, s-au scris sute de pagini, ba chiar a ieşit şi o carte. Atunci s-a născut şi primul mare mister al poporului român. “Şi-a făcut Cioacă nevoile între Rucăr şi Bran?”. Acum, după ce a murit Dan Condrea, s-a mai născut o întrebare la care naţiunea trebuie să răspundă: “A mers patronul de la Hexipharma cu maşina de la Buftea la Corbeanca?”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră