Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus la finele lunii decembrie 2015 la Tribunalul Hunedoara o cerere pentru deschiderea procedurii de intrare în insolvență.
"Aceasta a fost singura măsură care se putea lua pentru evitarea intrării companiei în faliment. Există 19 cereri de intrare în insolvență depuse împotriva Complexului Energetic Hunedoara, iar aceasta era singura formă de protecție pentru a propune un plan de restructurare și de reorganizare a companiei", au precizat, pentru Agerpres, reprezentanți ai Ministerului Energiei.
La sfârșitul lunii trecute, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, declara că situația financiară a Complexului Energetic Hunedoara este "dezastruoasă" și că "putem ajunge chiar la un faliment".
"O astfel de situație este complet inadmisibilă, pentru că ne-am vedea puși în fața unei probleme sociale enorme în Valea Jiului și a unei probleme de siguranță a sistemului energetic național”, a avertizat ministrul.
Probleme financiare și sociale
De-alungul anilor, CEH a acumulat datorii de peste 1,2 miliarde de lei, iar creditorii au poprit toate conturile, insolvența fiind singura opțiune pentru redresare.
La Complexul Energetic Hunedoara muncesc, în prezent, peste 6.400 de angajați, o parte dintre aceștia lucrând la minele Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, iar o altă parte, la termocentralele Mintia și Paroșeni.