Compania RCS&RDS, pusă sub urmărire penală

10 Mai 2017
Compania RCS&RDS, pusă sub urmărire penală

RCS&RDS este urmărită penal, au anunţat reprezentanţii companiei în amendamentul depus la prospectul de listare la Bursa de Valori Bucureşti. 

Oferta de subscriere de acţiuni Digi a fost amendată din cauza anchetei DNA în cazul Dragomir/RCS astfel că prospectul a fost completat prin faptul că investitorii de retail se pot retrage dacă vor din subscriere, relatează mediafax.ro.

Conform amendamentului, RCS&RDS a fost informată de către procurorii DNA la trei zile după ce foşti sau actuali directori din companie au fost puşi sub acuzare, însă menţiunea nu a fost făcută de DNA până la această oră. Este vorba despre o anchetă în care două persoane din managementul companiei, respectiv Ioan Bendei şi Mihai Dinei, precum şi Alexandru Oprea, fostul CEO al RCS&RDS, sunt cercetate pentru luare de mită şi spălare de bani. RCS&RDS este suspectată pentru aceleaşi infracţiuni.

"La data de 8 mai 2017, RCS & RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte. În cadrul aceleiaşi anchete, domnul Dumitru Dragomir a fost inculpat, fiind acuzat că prin contractul de asociere în participaţiune ar fi primit mită în legătură cu contracte încheiate între RCS & RDS şi LPF cu privire la drepturi de televizare pentru meciuri de fotbal din Liga 1 şi că ar fi fost complice la spălarea de bani care se suspectează a fi fost realizată prin achiziţia de către RCS & RDS a ansamblului pentru evenimente. (...) Societatea nu poate anticipa dacă şi când aceste persoane ar putea dobândi calitatea de suspecţi, când se va finaliza ancheta sau care va fi întinderea eventualei răspunderi a Societăţii sau a RCS & RDS ca urmare a celor rezultate în cadrul anchetei. Sancţiunile posibile pot include, printre altele, amenzi penale aplicate RCS & RDS şi persoanelor fizice, sechestru de bunuri, excluderea RCS & RDS din anumite licitaţii publice sau private sau pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele fizice anchetate. Amenzile sau confiscările de bunuri pot fi semnificative", se arată în amendamentul depus de companie. 

Totodată, RCS& RDS aminteşte că DNA a investigat separat şi anumite plăţi de comisioane pe care LPF le-ar fi făcut la ordinul lui Dumitru Dragomir către un anumit intermediar, folosind fonduri pe care le-au primit anterior de la companie în schimbul dreptului exclusiv de a difuza meciurile din Liga 1.

"Acea investigaţie a condus la punerea sub acuzare a domnului Dumitru Dragomir pentru delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală. În iunie 2016, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat (cu drept de apel) pe domnul Dragomir la o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani. Contractul nostru de difuzare încheiat cu LPF nu este investigat. De asemenea, noi nu am avut şi nu avem nicio relaţie comercială cu intermediarul despre care se pretinde că a fost implicat în presupusa schemă de spălare a banilor. DNA nu a avansat nicio acuzaţie împotriva noastră în legătură cu problema de mai sus. Dacă vom fi acuzaţi sau dacă se va dovedi că am săvârşit fapte de corupţie sau de spălare de bani, inclusiv ca rezultat al anchetelor sus-menţionate, orice astfel de acuzaţii sau de încălcări ne pot determina prejudicii financiare, comerciale şi reputaţionale, oricare dintre acestea putând avea efecte negative semnificative asupra activităţii, situaţiei financiare şi rezultatele operaţiunilor noastre", explică RCS&RDS în amendament.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră