Spitalul Militar a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei patru răniţi internaţi în unitatea medicală, în urma incendiului de la Clubul Colectiv, au o stare în general bună. În ceea ce-i priveşte pe cei doi pacienţi transferaţi de la acest spital în Marea Britanie, unul dintre ei, operat la data de 18 noiembrie, este în stare bună, cu evoluţie favorabilă, iar pentru celălalt se ia în calcul externarea pentru o perioadă de două săptămâni.
Alţi doi pacienţi transferaţi la Rotterdam, în Olanda, sunt în stare stabilă, unul fiind în continuare ventilat, iar în cazul celuilalt înregistrându-se o evoluţie pozitivă a stării de sănătate. De asemenea, pacienta transferată la Viena este stabilă şi beneficiază de asistenţă psihologică.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate victimele tragediei care se mai află în spitalele din România vor fi transferate în străinătate, dacă medicii recomandă acest lucru şi dacă familiile lor vor fi de acord. Decizia a fost luată după ce cadrele medicale de la Spitalul de Arşi au recunoscut că trei dintre răniţi au murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În patru săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, astăzi, la 60 de morţi.
Mai multe persoane au fost reţinute, unele fiind momentan cercetate în libertate, sub control judiciar, după tragedia din clubul Colectiv. Totodată, mai multe restaurante şi cluburi au fost închise, neavând condiţiile legale de funcţionare pentru a-şi desfăşura activitatea.
Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.
Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.