Codruţa mai aşteaptă. CSM amână discutarea propunerii de reînvestire

24 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Codruţa mai aşteaptă. CSM amână discutarea propunerii de reînvestire

 „În ședința de astăzi, 24 martie 2016, având în vedere cererea de amânare formulată de ministrul justiției, doamna Raluca Prună, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea discutării propunerii de reînvestire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, pentru data de 28 martie 2016, ora 10,00“, potrivit CSM.  Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis către CSM, pe 29 februarie, propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA.

Conform calendarului inițial, joi, 24 martie, era programată intervievarea candidatului, iar pe 25 martie- transmiterea avizului către Ministerul Justiției. Ca urmare a atentatelor de la Bruxelles, ministrul Prună a cerut CSM reprogramarea interviului, întrucât joi participă la reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Ce a precizat UNJR referitor la propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi 

Uniunea Națională a Judecătorilor din România cere amânarea audierii la CSM a Laurei Codruța Kovesi, propusă pentru reinvestire la șefia DNA. Motivul invocat este că propunerea Ministerului Justiției a fost făcută fără o procedura clară, așa cum cere Uniunea Europeană. „UNJR subliniează faptul ca propunerea Ministrului Justitiei privind reinvestirea doamnei Laura Codruta Kovesi in aceasta functie a fost facuta fara a se urma o procedura clară, deschisă şi predefinita, asa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci si Comisia Europeana in ultimele rapoarte MCV", se arata in scrisoare.

Raportul MCV pe 2015 mentioneaza ca „in 2016 vor avea loc o serie de numiri in posturi-cheie si atat procesul, cat si rezultatele vor constitui un test important pentru capacitatea sistemului judiciar de a mentine procesul de reforma intr-o perioada de schimbari“.  "Posturile de presedinte al Curtii Supreme de Casatie si Justitie, de procuror general si de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sunt toate posturi care necesita proceduri clare, deschise si predefinite", se mai arata in raportul MCV.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră