Cod galben de vreme rea pentru 23 de judeţe până miercuri seara

16 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Cod galben de vreme rea pentru 23 de judeţe până miercuri seara

ANM a emis două atenţionări Cod galben, valabile de marţi până miercuri seara, vremea manifestându-se în acest interval prin precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului.

Astfel, de marţi de la ora 12 până miercuri la ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Al doilea Cod Galben intră în vigoare marţi, de la ora 17.00 şi va fi valabil până miercuri,17 ianuarie, la ora 20.00.

În zona de munte vor avea loc intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, aşternându-se un strat de zăpadă consistent. În sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei se va depune polei.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.      

În sudul Banatului, apoi și în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră