IRONIA DESTINULUI. Aproape toată familia „celui mai mare luptător anticorupţie“ a ajuns la DNA

22 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
IRONIA DESTINULUI. Aproape toată familia „celui mai mare luptător anticorupţie“ a ajuns la DNA

 

Aseară, la un post de televiziune, Traian Băsescu a acuzat-o pe şefa DNA, explicând că acţionmează ca un animal încolţit. „CSM trebuia să analizeze declaraţiile dnei Kovesi. Este un comportament care e scapat de sub control. Nu spun că DNA ar trebui să stea... Problema este că am ajuns intr-o epoca a abuzurilor fără limite, ne întoarcem la anii '50. Există un nucleu de procurori în jurul dnei Kovesi care rezolvă toate dosarele sensibile. Dna procuror Mirică (dosarul Gabriel Oprea) face parte din acest nucleu“, a explicat fostul preşedinte. 

Acest comportament nu a existat în timpul mandatelor lui Daniel Morar şi nici măcar în primul mandat al Codruţei Kovesi. Acest comportament nebun al DNA s-a declanşat în ultimele luni ale mandatului meu de preşedinte, a mai adăugat acesta. 

 

Fratele lui Traian Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare 

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte este şi el urmărit penal, în timp ce suspiciunile în dosarul „Nana“ planează şi asupra Ioanei Băsescu, fiicei fostului preşedinte.  Elena Udrea, una dintre apropiatele lui Traian Băsescu a cunoscut, după ce cel care i-a fost protector nu a mai fost la „cârma“ statului, „patimile“ Beciului Domnesc. Cât despre fostul preşedinte, el a tot dat şi el cu subsemnatul pe la diverse instituţii anticorupţie. Să se fi întors ca un bumerang „epoca Băsescu“ şi mecanismul anticorupţie creat chiar de el-însuşi? 

 

ŞI BĂSESCU...PRIN LUPTA ANTICORUPŢIE 

 

 mircea basesss

Reamintim că fostul preşedinte are deschise mai multe dosare penale, dosare închise în timpul mandatului său. Mai exact, Băsescu s-a prezentat  la Parchetul General, el fiind citat de procurori pentru a i se aduce cunoștință faptul că este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu. Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General are legătură cu un teren pe care Traian Băsescu l-a cumpărat de la Costel Cășuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Băsescu a achiziționat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu. Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.

 

RADU PRICOP ŞI „MOŞIA BRĂTIENILOR“

 

RADU PRICOP. Fostul ginere a lui Traian  Băsescu este urmărit penal în dosarul "Moşia Brătienilor", privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş. În dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ca parte civilă. 

radu pricop si ioana bas

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai 2014 a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune. Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care este parte civilă.

Presa a relatat că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false. Radu Pricop este soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu.

 

IOANA BĂSESCU ŞI MOŞIA „NANA“

 

 ioana basescuuuu

IOANA BĂSESCU. Ancheta  „Nana“ a fost finalizată, iar procurorii de la Parchetul General pot trimite dosarul NANA către instanţă. Mai exact, 11 persoane vor ajunge în faţa judecătorilor. Acuzaţii sunt legate de modul în care s-au făcut retrocedările. Dacă aceste persoane vor fi găsite vinovate, judecătorii vor anula şi hotărârile prin care acele persoane au fost împroprietărite. Asta înseamnă că acel contract de vânzare cumpărare în urma căruia Ioana Băsescu a devenit proprietară pe terenurile de la Nana va fi anulat.

 

ELENA UDREA, BLONDA DE LA COTROCENI CU DOSARE PENALE 

 

Elena Udrea- supranumită cândva „blonda de la Cotroceni“, mereu sub aripa protectoare a primului om în stat- a trecut şi ea prin furcile arestului.  Şi ea este cercetată în mai multe dosare deschise de către procurorii DNA. Blonda de la Cotroceni  este urmărită penal în dosarul Microsoft şi trimisă deja în judecată la Curtea Supremă în dosarul Gala Bute. Pe lângă cele două cazuri, Elena Udrea mai este cercetată pentru complicitate la abuz în serviciu într-un alt dosar în care procurorii vizează un credit BRD în valoare de peste 3 milioane de euro pe care fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului l-a obţinut în urmă cu mai mulţi ani. Un alt dosar pe numele Elenei Udrea este cel al mitei de la Bogdan Buzăianu. 

 

udritaaaa

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră