Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT

02 Sep 2020 | scris de A.V.
Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române a fost anunțată marți seară.

În urma investigațiilor efectuate în urmă cu trei zile a fost identificată o navă care transporta două containere cu 40 de tone de produse nealimentare, expediate din portul sirian Lattakia, care avea ca destinație finală portul Constanța.

Duminică nava a ancorat la Constanța, iar containerele au fost descărcate. Într-unul dintre acestea a fost descoperită o tonă și jumătate de hașiș și peste 700 de kilograme de pastile de captagon.

Comprimatele de tip captagon, cunoscut și sub denumirea de drogul Jihadului, au în mod uzual un conținut ridicat de amfetamină. Valoarea de piață a drogurilor capturate este de aproape 80 de milioane de euro.

În prezent, procurorii DIICOT – structura centrală fac cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea acestora în organizarea transportului de droguri – transmite de la Constanța corespondentul RRA, citat de RADOR.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră