Ce spune Ambasada Israelului despre fostul ofiţer MAI care a băgat în carantină spitalul Dimitrie Gerota

12 Mar 2020
Ce spune Ambasada Israelului despre fostul ofiţer MAI care a băgat în carantină spitalul Dimitrie Gerota

Ambasada Statului Israel precizează că nu există informaţii, până la acest moment, referitor la o posibilă şedere în Israel a pacientului 17 confirmat cu noul coronavirus, menţionând că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie la bordul cursei El Al - LY572 şi a fost cazat în oraşul Betleem.

"Cu privire la situaţia "pacientului 17" confirmat cu coronavirus şi despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deţinute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al - LY572. "Pacientul 17" a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în oraşul Betleem (teritoriile palestiniene). Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui în Israel", informează miercuri Ambasada Statului Israel.

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus, arată sursa citată.

"Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Când vom primi informaţiile oficiale, vă vom informa", mai precizează Ambasada Israelului. 

Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, care funcţionează în subordinea Ministerului de Interne, este de ieri în carantină, iar pacienţii şi personalul unităţii medicale rămân aici timp de 14 zile, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Măsura a fost luată după ce un pacient care a fost internat acolo a fost confirmat cu coronavirus, la fel şi un medic şi alte persoane de la acest spital, care au venit în contact cu bărbatul respectiv.

Între timp, procurorii din Bucureşti i-au deschis acestuia un dosar penal, pentru că a minţit autorităţile şi nu a anunţat că a revenit din Israel, atunci când a fost întrebat dacă a călătorit în străinătate.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră