Ce spun președintele Iohannis și premierul Tudose, dar ce anunță un angajator din România legat noile politici fiscale

09 Noi 2017 | scris de Magda Marincovici
Ce spun președintele Iohannis și premierul Tudose, dar ce anunță un angajator din România legat noile politici fiscale

Președintele Klaus Iohannis apreciază că este "o mare nedreptate" faptul că eforturile și planurile mediului de afaceri "sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice", în mesajul prezentat, joi, de consilierul Cosmin Marinescu, la a XXIV-a ediție a galei "Topul Național al Firmelor", de la Centrul Expozițional Romexpo.

Premierul Mihai Tudose a scris, joi seara, pe facebook:
”Măsurile fiscale adoptate ieri sunt sustenabile și vor produce efecte pozitive pentru România, inclusiv pensii mai mari. Vă asigur că vom avea suficienți bani pentru a ne îndeplini atât programul social de creștere a veniturilor cetățenilor, cât și investițiile în infrastructura rutieră, sănătate și educație.

Nu ne lăsăm impresionați de cei care vor să scoată banii din România. Fac profit pe contribuția românilor, au venit în România pentru mediul de afaceri favorabil, atunci să ne respecte pentru că și noi îi respectăm! Fac profit aici, atunci să platească aici!”

Kaufland Romania, unul dintre cei mai mari angajatori din țara noastră, a anunțat joi seara că preia contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajații vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră