La Buşteni, stratul de zăpadă de pe pârtia Kalinderu măsoară 25 de centimetri. “Toată este artificială. Turiştii au început să vină imediat ce s-a aflat că se poate schia”, susţine Mihai Dobre, cel care conduce echipa ce se ocupă de administrarea domeniului schiabil din staţiunea prahoveană. La Bran, în judeţul Braşov, se va putea schia în week+end la pârtia Zănoaga, acolo unde stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri.
Veşti bune vin şi din judeţul Harghita, acolo unde se poate schia şi la Băile Tuşnad. Nu a nins foarte tare, astfel că se poate schia doar datorită instalaţiei de zăpadă artificială. Preţurile au rămas neschimbate faţă de sezonul precedent. Staţiunea harghiteană este situată pe drumul naţional ce leagă Sfântu Gheorghe de Miercurea Ciuc. Pe lângă practicarea sporturilor de iarnă, turiştii se mai pot bucura şi de trantament balnear. Cele mai multe locuri de cazare sunt la pensiuni.
Cea mai spectaculoasă “revenire” pe harta sporturilor de iarnă de la noi din ţară a reuşit-o Voineasa în această săptămână. După ce în perioada Sărbătorilor de Iarnă domeniul schiabil Transalpina a stat închis pentru că administratorii au preferat să facă zăpadă artificială decât să-i lase pe turişti să-şi strice echipamentul, acum schiorii se pot bucura în voie de pârtiile de pe malul lacului Vidra. Şi în staţiunea din judeţul Vâlcea se vor practica aceleaşi preţuri că în sezonul precedent.
Tot pe malul lacului se poate schia şi la Văliug. Telescaunul funcţionează, instalaţiile de zăpadă artificială şi-au făcut datoria, iar turiştii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare. Seara, după ce se închide nocturna, toată lumea se adună la o petrecere în aer liber.