Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit unui comunicat al DNA. „Procurorii anticorupție au (...) dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, la data comiterii faptei, sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se menționează într-un comunicat al procurorilor.
În același dosar, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, și Jenica Dumitru, la data faptelor șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios din cadrul aceleiași instituții, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată.
De ce este acuzată Bombonica Dragnea
În cauză mai sunt cercetați pentru fals intelectual în formă continuată Constantin Claudiu Balaban, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, și Ionuț Remus Boboc, la data faptei șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.
"În perioada iulie 2006-2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși c ei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate", se precizează în comunicatul DNA. Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând lunar sume în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local.