Avocatul a mai declarat presei că Bogdan Olteanu a negat toate acuzațiile care i se aduc.
Suma de un milion de euro care a fost primită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive, reiese din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a lui Olteanu, transmite Agerpres.
"(...) i-a cerut (...), persoana care se ocupa de firmele sale din alte jurisdicții, să transfere suma de 1 milion de euro din contul bancar deschis în Cipru de una dintre aceste societăți (...) în contul unei societăți care urma să îi fie indicat de (...) sau fiul acestuia (...). În consecință, a avut loc o întâlnire între (...) și (...), care i-a indicat societatea IT (...), înregistrată în SUA (Delaware), care avea deschis un cont bancar în Bulgaria. Potrivit (...), la data de 22.10.2008 (...) Cipru a transferat un milion de euro în contul deținut de societatea IT (...), de unde suma a fost retrasă în numerar de (...) în datele de 28, 29 și 30 octombrie 2008", se arată în documentul citat.
Ulterior, la solicitarea lui Vântu, banii i-au fost remiși lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul unui partid politic.
De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat în Parlamentul României.
În acest context, din dispoziția omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor care se ridica la zeci de mii de euro.
"Din dispoziția lui (...), în vara și toamna anului 2008 (...) (directorul (...) — (...) S.R.L.) s-a întâlnit cu Bogdan Olteanu și i-a oferit consultanță pentru campania electorală desfășurată pe parcursul anului 2008. Totodată, o echipă din cadrul (...) a realizat mai multe lucrări de analiză politică și sondaje de opinie, lucrări care au fost puse la dispoziție lui Bogdan Olteanu. (...) Prețul serviciilor prestate de echipa lui (...) era de câteva zeci de mii de euro, Bogdan Olteanu neachitând contravaloarea acestora. În condițiile în care (...) era acționarul real al (...), aceste servicii reprezintă la rândul lor un folos material furnizat în schimbul influenței exercitate de Bogdan Olteanu", mai spun procurorii DNA.