Bill Gates a găsit un nou virus pe care vrea să-l distrugă

27 Oct 2022
Bill Gates a găsit un nou virus pe care vrea să-l distrugă
Filantropul miliardar Bill Gates i-a mulțumit președintelui Sheikh Mohamed pentru ajutorul acordat în eradicarea poliomielitei.
Miercuri, dl Gates a reiterat mesajul șeicului Mohamed postat luni cu ocazia Zilei Mondiale a Poliomielitei, în care președintele Emiratelor Arabe Unite a spus că munca grea depusă pentru eradicarea poliomielitei înseamnă că există un sfârșit în vedere.
Comentând retweetul, dl Gates a spus: „Sunt profund recunoscător pentru eforturile partenerilor precum președintele Sheikh Mohamed, care au contribuit la reducerea poverii poliomielitei la nivel mondial cu 99,9% și au prevenit paralizia a aproximativ 20 de milioane de copii.
„Împreună, putem depăși ultimele obstacole și putem obține o lume fără poliomielita.”
Poliomielita, o boală debilitantă și uneori fatală, este aproape de a fi eliminată. Boala rămâne endemică în Pakistan și Afganistan, unde instabilitatea și rezistența la programele de vaccinare o fac mai greu de controlat.
Atât Sheikh Mohamed, cât și domnul Gates au fost susținători puternici ai eradicării bolii la nivel mondial.
Cei doi s-au întâlnit la Abu Dhabi în decembrie pentru a discuta despre cooperarea lor în lupta împotriva bolilor precum poliomielita și malaria.
Din 2011, șeicul Mohamed a angajat peste 376 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile globale de eradicare a poliomielitei, care face parte din angajamentul său de a pune capăt bolilor care pot fi prevenite care afectează comunitățile cele mai sărace și vulnerabile din lume.
Fundația Bill și Melinda Gates s-au angajat duminică să investească 1,2 miliarde de dolari în eliminarea poliomielitei.
Donația va fi gestionată de Global Polio Eradication Initiative, un parteneriat public-privat condus de guverne care își propune să pună capăt bolii până în 2026.
„Eradicarea poliomielitei este la îndemână, dar din câte am ajuns, boala rămâne o amenințare”, a spus dl Gates, co-președintele fundației.
Poliomielita afectează mai ales copiii mici. Într-o minoritate de cazuri, provoacă paralizie și chiar moarte, deși vaccinurile extrem de eficiente au redus considerabil impactul global al bolii.

 

Sursa: The Guardian

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră