ATENȚIE: Noile reguli pentru pasagerii curselor aeriene din Europa

02 Sep 2024 | scris de Cezar Osiceanu
ATENȚIE: Noile reguli pentru pasagerii curselor aeriene din Europa

De la 1 septembrie intră în vigoare noile reguli pentru pasagerii curselor aeriene din spațiul aerian european, ca urmare a eforturilor UE de simplificare, standardizare și uniformizare a pachetului integral de reguli și măsuri în scopul fluidizării proceselor de îmbarcare, al eliminării confuziilor și a întârzierilor curselor aeriene. 
Ce trebuie să știm? 
1. Noile reguli se referă la BAGAJUL DE MÂNĂ al pasagerilor și sunt adiționale vechilor reguli care rămân valabile în continuare. 
2. Pasagerii pot deține în bagajul de mână lichide în containere de până la maximum 100 ml. Aceste lichide trebuie însă să fie în ambalaje transparente, plasate într-o singură pungă de plastic închisă având dimensiunile de  maximum 20 x 20 centimetri, și să nu depășească toate la un loc 1 litru.
3. Ambalajele de la punctul 2, care conțin lichide, trebuiesc scoase în mod obligatoriu din bagajul de mână la controalele de securitate acolo unde aeroportul nu este dotat cu scaner specializat sau la cererea operatorului de securitate. 
4. Dimensiunile maxime ale unui bagaj de mână admis la bordul aeronavelor de pasageri sunt 55 x 40 x 20 centimetri , 
cu o greutate de maximum 10 kg 
În acest sens INFOCONS recomandă folosirea stativelor limitatoare din interiorul aerogări lor în vederea verificării individuale a dimensiunilor bagajului de mână, în scopul evitării refuzului la îmbarcare a bagajului, taxe și costuri suplimentare și bineînțeles a întârzierilor. 
5. Față de bagajul de mână având dimensiunile și greutatea specificate mai sus, pasagerii pot avea în plus un bagaj adițional cu dimensiunile de 40 x 30 x 15 centimetri, cum ar fi o geantă de mână sau un laptop, care va putea sta sub scaunul din fața pasagerului posesor
6. Medicamentele și mâncarea copiilor sunt exceptate de la restricțiile prevăzute la punctul 2 dar se calculează doar cele necesare pe durata zborului 
7. Substanțele solide de toaletă și igiena precum săpunul solid sau șamponul solid nu fac obiectul acestor noi prevederi 
Va uram o călătorie cat mai plăcută în noile condiții și nu uitați ca un om corect și la timp informat este un om câștigat!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră