Atac armat într-un club din Germania. Un mort şi trei răniţi

30 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Atac armat într-un club din Germania. Un mort şi trei răniţi

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a deschis duminică focul într-un club de noapte din oraşul german Konstanz, omorând o persoană și rănind grav alte trei, a anunţat poliția, conform theguardian.com.

Atacatorul a fost rănit grav într-o luptă cu polițiştii în afara clubului, după ce a părăsit zona la scurt timp după incident. El a murit mai târziu în spital. Motivul atacului este neclar. Un ofițer de poliție a fost, de asemenea, rănit în schimbul de focuri.

Bărbatul era cetățean irakian, dar nu  solicitant de azil, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției germane N-TV.

Poliția a afirmat, într-o declarație, că au fost desfășurate forțe speciale de comando, deoarece nu era clar dacă bărbatul înarmat a acționat singur sau a avut complici. Incidentul nu este considerat un act de terorism, potrivit poliției.

Atacul vine la scurt timp după ce un alt bărbat a ucis o persoană și a rănit alte șase în Hamburg. Oficialii spun că era un islamist cunoscut forțelor de securitate și că avea probleme de sănătate mintală.

Poliția a declarat că o femeie de 50 de ani și patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani au fost răniți în atac, toți fiind germani. Un bărbat turc de 35 de ani a fost rănit în timp ce încerca să oprească atacatorul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră