VIDEO. Revelion însângerat. Ucidere în masă într-un club de noapte din Turcia

01 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
VIDEO. Revelion însângerat. Ucidere în masă într-un club de noapte din Turcia

Atacatorul este încă în libertate, a anunţat duminică dimineaţa ministrul turc de Interne,  Suleyman Soylu. " Se fac eforturi în continuare pentru prinderea teroristului. Efforts to find the terrorist. Forţele de securitate au declanşat operaţiunile de căutare. Sperăm să-l prindem în cel mai scurt timp", a spus ministrul.

"A fost un adevărat masacru, un act sălbătic, inuman", a mai spus ministrul.

Atacatorul a omorât un poliţist şi un civil înainte de intra la ora locală 1.15, în clubul Reina, un loc foarte popular din districtul Ortakoy, a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, conform agenţiei oficiale, Anadolu.

Pentru a scăpa de atacator, unii dintre clienţii localului au sărit în Bosfor, conform relatărilor de la faţa locului, relatează metro.co.uk.

Se presupune că atacatorul a intrat în club îmbrăcat în Moş Crăciun. Ministrul de Interne a spus că teroristul a intrat în club "imbrăcat diferit" şi că nu a avut complici.

"A lansat o ploaie de gloanţe asupra unor oameni nevinovaţi care sărbătoreau Anul nou. Atacatorul avea o armă cu ţeavă lungă", a mai spus Sahin.

Anterior, guvernatorul Istanbului declarase că 35 de persoane au fost rănite în atac. 16 dintre cei decedaţi erau de naţionalitate străină, dar Soylu nu a precizat din ce ţări provin. Cinci dintre victime sunt de naţionalitate turcă şi 18 nu au fost încă identificate. Patru sau cinci dintre victime făceau parte din personalul clubului. 69 de persoane au fost duse la spital pentru a primi îngrijiri medicale, a mai spus guvernatorul. Patru dintre răniţi sunt în stare gravă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră