Valul de caniculă se prelungește. Temperaturi de 38 de grade și disconfort termic accentuat

11 Aug 2019 | scris de Mediafax
Valul de caniculă se prelungește. Temperaturi de 38 de grade și disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de caniculă, în vigoare pentru cea mai mare parte a țării. Meteorologii anunță alte trei zile de caniculă, de duminică până marți, cu temperaturi de 38 de grade, informează Mediafax.

Potrivit ANM, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni și marți în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37 - 38 de grade, duminică în sud-vestul țării, iar luni și marți în vest, nord-vest și local în sud.

Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime care nu vor coborî sub 20 de grade.

Sâmbătă, în sud și vest disconfortul termic va fi ridicat și pe spații restrânse va fi caniculă.

Prognoză specială pentru Capitală: Patru zile de caniculă, cu 35 - 36 de grade
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte de caniculă până marți inclusiv, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade.

Valul de căldură va pesista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august), când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă (10 august) și duminică (11 august), temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade, iar luni (12 august) și marți (13 august), va fi de 35 - 36 de grade.

Temperatura minimă va fi cuprinsă între 18 și 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Vremea

Ultima oră