Atenţionare de călătorie pentru Franţa

25 Iun 2019 | scris de A.V.
Atenţionare de călătorie pentru Franţa

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează saudoresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France, a anunțat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franței începând de luni, 24 iunie 2019 și până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a țării cu maxime așteptate în intervalul miercuri 26 iunie și vineri 28 iunie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum și pentru departamentul Seine-et-Marne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Météo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo…/bulletin-france) și Ministerului francez al Sănătății (https://solidarites-sante.gouv.fr/…/episode-exceptionnel-de…).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de circumscripția consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro
http://marsilia.mae.ro
http://lyon.mae.ro
http://strasbourg.mae.ro
www.mae.ro
și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră