Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pana la sfarsitul acestei saptamana vremea va fi normale. Prognoza agrometeorologica indica temperaturi maxima ale aerului între 9 si 23°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între 1-12°C la nivelul întregii ţări, cele mai scăzute valori fiind posibile în zonele depresionare. Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm se va situa între 7 si 18°C, favorabilă desfăşurării proceselor de creştere şi dezvoltare ale culturilor de toamnă semănate până în prezent. Se prognozează precipitaţii sub formă de ploi locale, însoţite de intensificări temporare ale vântului, în aproape toate zonele de cultură.
Rezerva de umiditate în ogor se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în aproape toată ţara, cu excepţia unor suprafeţe agricole din nordul şi estul Moldovei, centrul şi sud-estul Dobrogei, precum şi estul Munteniei, unde se vor înregistra deficite de apă în sol, seceta pedologică fiind moderată şi puternică.
Ca urmare, procesele de germinare, răsărire şi înfrunzire la culturile de toamnă, precum şi cele de maturare la speciile pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal, în aproape toată ţara. Totodată, menţinerea temperaturilor din aer şi sol mai scăzute decât în mod obişnuit din zonele depresionare vor determina o încetinire a ritmurilor de vegetaţie. Orzul şi grâul de toamnă semănate în epoca optimă vor parcurge fazele de germinare-răsărire şi apariţia primelor frunze. La rapiţă se vor continua germinarea-răsărirea şi formarea primelor frunze (4-8 frunze), cu o stare de vegetaţie a culturilor în general medie şi bună.