Cod Galben de ceață și vânt puternic în mai multe județe din vestul și sud-estul țării. HARTA ZONELOR AFECTATE

09 Noi 2015
Cod Galben de ceață și vânt puternic în mai multe județe din vestul și sud-estul țării. HARTA ZONELOR AFECTATE
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, mai multe atenționări nowcasting Cod Galben de ceață pentru 9 județe din vestul și sud-estul țării, inclusiv Autostrada A2. Avertizările sunt valabile în următoarele ore, iar pentru județele Botoșani și Iași a fost emisă o atenționare de vânt puternic.
 
Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, local, în județele Constanța și Tulcea, dar și pe drumurile naționale și Autostrada A2, se va semnala ceață, ceea ce determină și scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Tot până la ora 11,00, ceața va persista în zona de câmpie a județelor Bihor, Arad și Timiș, dar și pe arii restrânse în zonele joase din sudul județului Caraș-Severin, inclusiv drumurile naționale și europene aferente.
 
De asemenea, până la ora 10:00, local, în județele Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona Autostrăzii A2 și a drumurilor naționale și județene aferente, se va semnala ceață ce determină vizibilitate scăzută, local, sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.
 
ANM a emis și o atenționare de vânt puternic, valabilă până la ora 12:00, pentru județele Botoșani și Iași. În aceste zone se vor semnala intensificări locale ce vor atinge și depăși 55 — 60 km/h și izolat 70 km/h.
 
 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră