Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului

19 Mai 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului

Una dintre destinațiile preferate de turiștii din toată lumea ar putea deveni istorie. Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului, dacă lumea nu va acționa rapid și coordonat pentru a combate schimbările climatice. Semnalul de alarmă este tras de ministrul mediului al micului stat insular din Oceanul Indian.

Dacă deteriorarea mediului va continua în acest ritm, țara „nu va mai fi aici” până în 2.100, a declarat ministrul Aminath Shauna într-un interviu pentru CNBC. „Nu vom supraviețui,” a avertizat ministrul.

„Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume”, a spus Aminath Shauna. „Nu există un teren mai înalt pentru noi... suntem doar noi, sunt doar insulele noastre și marea,” a adăugat ministrul.

Forumul Economic Mondial estimează că aproximativ 80% dintre oameni vor fi afectați de schimbările climatice până în anul 2050. De asemenea, oamenii de știință avertizează că nivelul oceanelor ar putea crește cu până la 1,1 metri până în anul 2100.

Sursa foto: pixabay.com

Alte stiri din Verde

Ultima oră