Snowden, coautorul unui iPhone care te alertează când eşti urmărit

22 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Snowden, coautorul unui iPhone care te alertează când eşti urmărit

Edward Snowden şi co-designerul Andrew “Bunnie” Huang, un cunoscut  hacker, care are un doctorat în inginerie la MIT, au prezentat joi un prototip al acestui telefon, printr-o transmisiune video de la MIT Media Lab din Cambridge, Massachusetts.

Prototipul arată şi funcţionează ca o baterie cu ecran care avertizează dacă dispozitivul este urmărit sau transmite informaţii. În plus, sistemul are şi o alarmă sonoră care poate fi setată să se declanşeze la orice activitate suspectă.

Cei doi se gândesc să adauge şi un buton care să întrerupă alimentarea cu energie a dispozitivului dacă se constată că sunt suspiciuni privind transmiterea  de informaţii.

Noul iPhone a fost gândit să ajute ziariştii, care îşi folosesc telefoanele pentru a partaja sau a primi date prin Bluetooth sau WiFi. "Din nefericire, jurnaliştii pot fi trădaţi de propriile unelte de lucru. Telefoanele inteligente, instrumente esenţiale pentru comunicare, inclusiv pentru realizarea de fotografii şi scrierea articolelor, sunt dispozitive perfecte de urmărire", au afirmat Huang şi Snowden într-un comunicat, care a însoţit transmisiunea video.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră