Imaginea combină două instantanee separate, surprinse la 20 noiembrie 2016 de o cameră de înaltă rezoluţie, HiRISE, aflată pe orbiterul NASA, Mars Reconnaissance. Imaginile au fost luate pentru calibrarea datelor HiRISE, dat fiind că reflexia feţei Pământului orientată spre Lună este binecunoscută. Expunerile au fost prelucrate separat pentru a optimiza detaliile vizibile pe ambele feţe ale Pământului și Lună.
Luna este mult mai întunecată decât Pământul și-ar fi fost foarte puţin vizibilă dacă imaginile ar fi fost prezentate la aceeași scară de luminozitate ca Pământul. Imaginile combinate prezintă poziţiile şi mărimea corectă ale celor două corpuri cereşti, unul în raport de celălalt.
Distanţa între Pământ şi Lună este de 30 de ori diametrul Pământuluui. Luna şi Pământul par mai apropiate în această imagine decât sunt în realitate deoarece, pentru a putea fi văzută faţa Pământului aflată înspre Lună, observarea a fost planificată într-un moment în care Luna se afla aproape în spatele Pământului, privind dinspre Marte.
În imagine, pata roşiatică din mijlocul feţei Pământului este Australia. Când au fost făcute fotografiile componente, Marte se afla la o distanţă de 205 milioane de kilometri de Pământ. Cu ajutorul camerei
HiRISE şi al altor instrumente, orbiterul Mars Reconnaissance analizează Planeta Roşie din 2006.