VIDEO. Guvernul chilian a declasificat o înregistrare cu un OZN

09 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
VIDEO. Guvernul chilian a declasificat o înregistrare cu un OZN

Comitetul pentru studierea fenomenelor anormale din aer (CEFAA) — o agenţie guvernamentală chiliană care studiază paranormalul şi posibile întâlniri cu extratereşti sau dovezi- a catalogat obiectul ca fiind un fenomemen aerian neidentificat, ceea ce poate fi un alt termen pentru OZN.

Conform unei declaraţii de presă oficiale a CEFAA, "la 11 noiembrie 2014 un elicopter al forţelor navale chiliene, echipat cu o cameră de luat vederi cu infraroşu, patrula zona de coastă dintre portul San Antonio şi Quinteros, când la ora 16:48 UTC, operatorul camerei a detectat un obiect necunoscut, zburând aparent la o viteză constantă, similară cu cea a  elicopterului, deplasându-se înainte".

În aceeaşi declaraţie, CEFAA a spus că întâlnirea, care a durat mai mult de 10 minute, a fost confirmată atât de pilotul elicopterului, cât şi de operatorul camerei. După aceea, ei au încercat să confirme prezenţa obiectului misterios cu ajutorul unui radar local, dar controlorii de trafic au spus că nu au detectat un asemenea obiect.

Controlorii de trafic aerian au mai spus că nu au detectat niciun alt avion sau balon meteorologic în zonă, demontând teoriile că ar fi fost vorba despre un obiect făcut de om. Au fost demontate şi alte teorii care au apărut pe tema acestui subiect, dată fiind altitudinea la care zbura.

Echipajul elicopterului a încercat contacteze obiectul pe frecvenţa radio, dar nu a primit nici un răspuns. Ulterior, obiectul zburător a dispărut printre nori, înainte ca echipajul elicopterului să reţină mai multe detalii despre el.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră