Experții cred că anii în care căsătoriile erau contractate doar între membrii comunității - și de aici existența unor trăsături genetice comune - ar fi putut contribui la creșterea speranței de viață pentru această categorie de persoane.
Într-o încercare de a afla de ce evreii ashkenazi trăiesc atât de mult, cercetările vor avea în vedere organe precum inima, plămânii, ficatul, precum și diferite tipuri de celule.
Mai exact, oamenii de știință vor studia celulele stem aparținând evreilor din New York care au rădăcini est-europene, într-o încercare de a afla care este secretul longevității lor, având în vedere că mulți dintre ei ajung să trăiască 100 de ani.
Medicul Todd Evans, cercetătorul care conduce studiul, este uimit de faptul că aceste “celule ale longevității” împidică producerea atacurilor de inimă, dezvoltarea cancerului, dar și alte afecțiuni care pun în pericol viața.
Evans și colegii acestuia vor extrage celule stem din sângele evreilor în vârstă, iar apoi le vor transforma în celule ale unor organe vitale, create cu ajutorul “genelor sănătoase”.
“Motivul pentru care evreii ashkenazi trăiesc atât de mult nu este acela că ei duc o viață sănătoasă. De multe ori, căsătoriile în sânul aceleiași comunități pot avea efecte dezastruoase, însă în acest caz în anumite familii s-a înregistrat un efect opus.
Membrii acestora dezvoltă numai într-o măsură foarte mică boli cardiovasculare, cancer, afecțiuni neurodegenerative sau diabet. De aceea, noi credem că un aspect al rezistenței lor în fața bolilor se bazează pe celulele stem”, a declarat medicul Todd Evans, pentru The New York Post.