Ungurii nu îl uită pe handbalistul român Marian Cozma. Gestul celor de la Pick Szeged în memoria lui ”Păsărilă”

15 Iun 2021 | scris de Istvan Deak
Ungurii nu îl uită pe handbalistul român Marian Cozma. Gestul celor de la Pick Szeged în memoria lui ”Păsărilă” Galerie foto (2)

Au trecut 12 ani de când handbalistul român Marian Cozma, alintat de cunoscuţi “Păsărilă”, a fost înjunghiat mortal în Ungaria, la Veszprem.

Durerea, pentru familie, prieteni, cei care l-au cunoscut şi îl apreciau, a rămas intactă. Nici nu ar fi putut fi altfel, când un destin este frânt brutal şi absurd.

În 2006, Marian Cozma s-a transferat în Ungaria, la KC Veszprém, unde era foarte apreciat şi iubit.

Pick Szeged, clubul rival al fostei formații la care a jucat "Păsărilă", MKB Veszprem, a decis ca un sector din noua sală de sport cu o capacitate de peste 8.000 de locuri se va numi "Marian Cozma".

Gestul impresionant al oficialilor maghiari a venit după o discuție purtată cu Petre Cozma, tatăl lui Marian, scrie Digi Sport.

Contactat de digisport.ro, Petre Cozma, omul care nu lipsește de la niciun meci al lui Dinamo, echipa care l-a lansat pe Marian, a explicat: "E un gest de rafinament făcut de cei de la Pick Szeged și le mulțumesc pentru ideea care s-a materializat. E impresionant ce au făcut cei de la Szeged! Vă dați seama! Szeged, rivalii celor de la Veszprem!

Această inițiativă arată din nou că fiul meu a fost respectat și de fanii echipelor adverse și a făcut tot ce a putut pentru a da o frumusețe specială handbalului. Aștept ca și în România să se facă ceva pe aceeași linie în memoria fiului meu".

Noua denumire a sălii nu a fost încă definitivată de oficialii celor de la Pick Szeged. Alte sectoare ale arenei vor purta numele unor celebrități ale sportului din Szeged. 

"Durerea nu-mi va trece vreodată, dar asemenea gesturi îmi aduc o rază de bucurie. Nepotul meu, Andrei, care face handbal, sper să ajungă un mare handbalist. Marian ar fi foarte mândru", a mai spus Petre Cozma, pentru digisport.ro. 

Ungurii au luat legătura cu Petre Cozma prin intermediul lui Ferenc Ilyes, fost coleg cu "Păsărilă".

„În 2019, cu ajutorul lui Ferenc Ilyés (n.r. - fost coleg cu Marian), clubul nostru a contactat familia lui Marian Cozma. L-am informat pe tatăl Petre Cozma, că am vrea să numim sectorul oaspeților după numele copilului său, Marian Cozma.

Familia Cozma ne-a mulțumit printr-o scrisoare emoționantă că nu l-am uitat pe copil. Astfel, fanii oaspeți vor putea să susțină întotdeauna din sectorul Marian Cozma echipele favorite”, au scris cei de la Pick Szeged pe site-ul oficial. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră