Un jurnalist danez compară jucătorii marocani cu maimuțele în direct și postul de televiziune își cere scuze (video)

18 Dec 2022
Un jurnalist danez compară jucătorii marocani cu maimuțele în direct și postul de televiziune își cere scuze (video)

Un prezentator TV danez a comparat jucătorii marocani cu maimuțe pentru a evoca relațiile strânse ale jucătorilor cu mamele lor, scrie Le Soir

Un jurnalist de la televiziunea daneză TV2 a fost criticat după ce a comparat legătura dintre jucătorii marocani și mamele lor cu relația dintre maimuțe.

În timpul Cupei Mondiale, mulți jucători marocani au sărbătorit fiecare succes al echipei alături de mamele lor, invitându-le uneori pe teren să sărbătorească. Prezentatorul TV danez Christian Hogh Andersen a comparat legătura dintre jucători și mamele lor cu legătura dintre maimuțe. Pe un videoclip postat pe Twitter îl putem vedea pe prezentatorul danez cu o fotografie în care sunt trei maimuțe.

După acest incident rasist, postul de televiziune TV2 și-a cerut scuze „pentru comentariul nepotrivit și jignitor al unui prezentator”. Acesta din urmă a spus apoi: „Îmi pare foarte rău că am făcut o comparație total eronată. Aceasta nu a fost niciodată intenția mea, dar este și greșit și ofensator și îmi cer scuze pentru asta. »

Alte stiri din Sport

Ultima oră