Teste Covid la JO 2022: metoda chineză îi sperie pe sportivi: „Ne-au zgâriat creierul”

08 Feb 2022
Teste Covid la JO 2022: metoda chineză îi sperie pe sportivi: „Ne-au zgâriat creierul”

Imaginile postate pe rețelele de socializare cu testele Covid-19 efectuate la Beijing au îngrozit utilizatorii de internet. În China tamponul este împins foarte departe în nas, dar de ce?

 

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. Kevin Rolland, purtătorul steagului francez la Jocurile Olimpice de la Beijing, a postat pe Instagram un videoclip cu testul său Covid-19. „Ne-au zgâriat creierul”, spune schiorul de freestyle.

„Teste de două ori mai profunde”

Temperatura luată înainte de aterizare și, la sosirea pe pământ chinezesc, „un test PCR plus plus. Adică ne-au zgâriat creierul cu un tampon de vată”, a comentat vineri dimineață Kevin Rolland la microfonul postului de radio Franceinfo. „Sunt teste de două ori mai profunde!»

 

Teste prost efectuate

 „Cei care sunt surprinși de acest videoclip probabil că nu au fost niciodată testați corespunzător” spun însa medicii.

Cele mai cunoscute sunt testele RT-PCR, care se efectuează de obicei pe cale nazofaringiană. După cum este explicat în acest videoclip, principiul în timpul acestui test este să introduceți tamponul până la nazofaringe, să îl rotiți, apoi să îl scoateți.

 

 

Dacă nu suntem obișnuiți să vedem acest tip de testare „în profunzime” este pentru că multe teste ar fi prost efectuate. În cazul video-ului sportivului Kevin Rolland, dacă testul merge atât de departe, „e posibil pentru că are canale lungi, iar cel care face testul merge până în momentul în care se poticnește”.

Impresionant, dar complet în conformitate cu recomandările...

Sursa: CourrierPicard

Alte stiri din Sport

Ultima oră