Problemele legate de sănătatea mintală se agravează pentru Naomi Osaka. Şi-a anunţat retragerea de la Australian Open

08 Ian 2023
Problemele legate de sănătatea mintală se agravează pentru Naomi Osaka. Şi-a anunţat retragerea de la Australian Open

Dubla campioană Naomi Osaka s-a retras de la Australian Open, au anunțat duminică organizatorii turneului, fără a detalia motivul.

„Naomi Osaka a remizat de la Australian Open. Ne va fi dor de ea la Australian Open 2023”, a postat pe Twitter Australian Open, anunţă CNN.

Fostul număr 1 mondial Osaka nu a fost listată pentru a juca în turneele de încălzire din Adelaide sau Hobart, stârnind speculații cu privire la participarea ei la primul Grand Slam al anului.

Tânăra de 25 de ani și-a luat ceva timp departe de tenisul competițional și a făcut mai multe dezvăluiri foarte mediatizate despre luptele ei cu sănătatea mintală în urma unui incident din august 2021, în care era vizibil stresată și emoționată în timp ce se adresa presei în timpul unei conferințe de presă obligatorii la Roland. Garros.

Ulterior, Osaka s-a retras de la Openul Francez în acel an și a dezvăluit că „a suferit crize lungi de depresie” de când a câștigat primul ei campionat major în 2018.

Cel mai recent sezon al Osaka a fost afectat de accidentări și boală: ea s-a retras din turneul Melbourne Summer Set 1 în ianuarie anul trecut cu o accidentare abdominală și s-a retras din Tokyo Pan Pacific Open în septembrie din cauza unei boli. De asemenea, ea a ratat întregul sezon pe iarbă din cauza unei accidentări lui Ahile și s-a retras din meciul de deschidere al Canadian Open cu o accidentare la spate. Osaka se alătură unei liste de mari absenți de la Australian Open, care începe pe 16 ianuarie.

Numărul 1 mondial masculin, Carlos Alcaraz, a fost accidentat la picior, a spus el vineri. Turneul ar fi fost primul mare șlem al tânărului de 19 ani de la câștigarea US Open 2022 în septembrie și de la a devenit cel mai tânăr numărul 1 mondial din istoria tenisului masculin.

Wild cardul Venus Williams s-a retras și de la simplu feminin din cauza unei accidentări, au anunțat sâmbătă pe Twitter organizatorii turneului.

Între timp, există semne de întrebare cu privire la starea de fitness a britanicei Emma Răducanu și a numarului 1 mondial feminin Iga Swiatek, după ce s-a retras sâmbătă de la turneul Adelaide International 2 din cauza unei accidentări la umărul drept.

Ucraineana Dayana Yastremska se va muta în tabloul principal în locul lui Osaka, au declarat organizatorii.

Alte stiri din Sport

Ultima oră